Τι είναι το Bcg?


H Boston Consulting Group Analysis η αλλιώς BCG είναι ένα διάγραμμα το οποίο δημιουργήθηκε από τον Βruce Henderson το 1968 για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αναλύσουν τις γραμμές παραγωγής τους και τα επιχειρηματικά τους προιόντα.Η bsg βοηθάει την επιχείρηση να καταμερίσει τις πηγές της και χρησιμοποιείται ως εργαλείο στο brand marketing,και product management.

Επεξήγηση όρων:

  • Αγελάδες:Οι ευκαιρίες είναι περιορισμένες,το μέγεθος της αγοράς είναι μικρό αλλά το συγκεκριμένο προιόν έχει μεγάλο μερίδιο αγοράς.Γενικά αποτελεί το επιθυμητό στάδιο κατάληξης όλων των προιόντων.
  • Αστέρια:Αποτελούν σημαντικές ευκαιρίες,έχουν καλό μερίδιο αγοράς και ο στόχος τους είναι μέσω επένδυσης να γίνουν  "αγελάδες".
  • Ερωτηματικά:Αποτελούν αβέβαιες ευκαρίες και θα χρειαστεί να σκεφτούμε σοβαρά είτε την υποστήριξη και επιπλέον επένδυση τους είτε την απόσυρη τους.
  • Σκυλια:Το μέγεθος της αγοράς είναι συρρικνωμένο όπως επίσης και το μερίδιο αγοράς μας.Ο μόνος λόγος για να μην αποσύρουμε το προιόν είναι για να πιέσουμε τους ανταγωνιστές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...