Χρήσιμες Συμβουλές Συνέντευξης


Στην βράση κολλάει το σίδερο… Αυτή η παλιά ρήση φαίνεται να έχει διαχρονική σημασία και μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλούς τομείς. Ένας από αυτούς είναι και ο  τομέας της εύρεσης εργασίας..

Η συνέντευξη είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τρόπους επιλογής προσωπικού κυρίως στον ιδιωτικό τομέα και αποτελεί ίσως το κρισιμότερο στάδιο στην προσπάθεια σας για εξεύρεση εργασίας. Παρακάτω υπάρχουν μερικά “tips” τα οποία θα σας βοηθήσουν να αποδώσετε καλύτερα κατά την διαδικασία της συνέντευξης.
«Προετοιμασία» και αυτό ισχύει και στην συνέντευξη. Προετοιμαστείτε όσο καλύτερα μπορείτε πάνω στον εαυτό σας, στις πληροφορίες που έχετε σχετικά με την επιχείρηση καθώς και πάνω στα στοιχεία του βιογραφικού σας.
«Γνωρίστε την Επιχείρηση». Πριν διαβείτε το κατώφλι της επιχείρησης ρίξτε μία ματιά στις δραστηριότητες της, στην ιστοσελίδα της, ρωτήστε και γενικά πληροφορηθείτε σχετικά με το που θα πάτε να δουλέψετε.
«Γνωρίστε τον Εαυτό σας». Όσο παράξενο και να ακούγεται αποτελεί βασικό συστατικό επιτυχίας. Λόγω της πίεσης που μπορεί να δεχθείτε κατά την διάρκεια της συνέντευξης θα πρέπει να είστε άριστα προετοιμασμένοι σε οτιδήποτε έχει σχέση με τα προσωπικά σας στοιχεία, τα προσόντα σας, τις δεξιότητες καθώς και τα ενδιαφέροντα σας.
«Εμφάνιση» .Η πρώτη εντύπωση είναι και αυτή που μένει. Φροντίστε να φοράτε ένα σύνολο κατάλληλο για την περίσταση.
«Συνέπεια». Να είστε στην ώρα σας. Οποιαδήποτε αργοπορία θα κάνει κακή εντύπωση και θα σας γεμίσει άγχος.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης αποφύγετε τα ψέματα, χρησιμοποιείστε παραδείγματα και όχι μονολεκτικές απαντήσεις, αποφύγετε την φλυαρία, μην ρωτήσετε για μισθό (ακόμη και αν είναι το μοναδικό που σας ενδιαφέρει!) και μην διακόπτεται τον συνομιλητή σας.
Μετά το πέρας της συνέντευξης χαιρετίστε ευγενικά τον συνομιλητή σας και αξιολογείστε την εμπειρία σας ( θα σας βοηθήσει για μελλοντική χρήστηκαν τυχόν και δεν απαντήσουν σύντομα τηλεφωνείστε και ρωτήστε τους ευγενικά για την πρόοδο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...