Gmat : Ένα απαραίτητο εργαλείο για μεταπτυχιακές σπουδες

Τι είναι το Gmat?Είναι τεστ που εξετάζει τη λεκτική, ποσοτική, λογική και αναλυτική ικανότητα. Ζητείται από τους υποψήφιους για μεταπτυχιακές σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Management κ.α.


Οι εξεταζόμενοι στο GMAT αξιολογούνται σε τρεις τομείς: Λεκτική και Μαθηματική ικανότητα και Αναλυτικές δεξιότητες. Η εξέταση γίνεται στην αγγλική γλώσσα.


Η Δομή του Τεστ
Η εξέταση γίνεται μέσω υπολογιστή (CAT- Computer Adaptive Test), διαρκεί περίπου 3,5 ώρες και περιλαμβάνει:
 

Analytical Writing Assessment (Χρόνος: 60 λεπτά)
Μορφή Διάρκεια Τομέας εξέτασης
Έκθεση 30 λεπτά Analysis of an Issue
Έκθεση 30 λεπτά Analysis of an Argument

Quantitative Section (Χρόνος: 75 λεπτά)
Μορφή Είδος Ερωτήσεων
37 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής Problem Solving
Data Sufficiency

Verbal Section (Χρόνος: 75 λεπτά)
Μορφή Είδος Ερωτήσεων
41 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής Reading Comprehension
Critical Reasoning
Sentence Correction


Analytical Writing Assessment

Βασικός σκοπός είναι να εξεταστεί η ικανότητα των υποψηφίων να σκέφτονται κριτικά και να παρουσιάζουν γραπτώς τις απόψεις τους. Αξιολογούνται οι ικανότητες λογικής ανάλυσης και σύνθεσης με δύο είδη έκθεσης:
Analysis of an Issue: Ζητείται από τον εξεταζόμενο να τοποθετηθεί αναφορικά με ένα θέμα γενικού ενδιαφέροντος, με ανάπτυξη λογικών επιχειρημάτων.
Analysis of an Argument: Ζητείται από τον εξεταζόμενο να σχολιάσει επιχειρήματα ή συμπεράσματα άλλων όσον αφορά την επάρκειά τους από συλλογιστική άποψη.


Quantitative Section

Στο τμήμα αυτό του GMAT εξετάζονται βασικές μαθηματικές δεξιότητες όπως η ικανότητα για συλλογισμούς αναφορικά με μεγέθη και ποσότητες, η λύση προβλημάτων και η ερμηνεία γραφικών παραστάσεων. Οι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής ανήκουν σε δύο τύπους:
Problem Solving: Αυτές οι ερωτήσεις του GMAT αξιολογούν την κατανόηση βασικών μαθηματικών εννοιών και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων με εφαρμογή μαθηματικών συλλογισμών.
Data Sufficiency: Αυτού του τύπου οι ερωτήσεις αξιολογούν την ικανότητα στην ανάλυση προβλημάτων. Μετρούν κατά πόσο μπορεί ο εξεταζόμενος να εντοπίσει τις πληροφορίες που είναι σχετικές με το πρόβλημα και να καθορίσει αν τα δεδομένα που έχει επαρκούν για τη λύση του προβλήματος.


Verbal Section

Σε αυτό το τμήμα του GMAT εξετάζεται η κατανόηση και χρήση του γραπτού λόγου καθώς και η ικανότητα συλλογισμού, με 3 είδη ερωτήσεων. Και εδώ, βασικός στόχος δεν είναι η εξέταση της επάρκειας στη χρήση της γλώσσας, αλλά προφανώς ο υποψήφιος πρέπει να είναι εξοικειωμένος με το ύφος επιστημονικών κυρίως κειμένων.
Reading Comprehension: Εξετάζεται με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής η κατανόηση γραπτού κειμένου και η εξαγωγή σωστών συμπερασμάτων από τις πληροφορίες του. Τα κείμενα, έκτασης περίπου 350 λέξεων, αναφέρονται σε θέματα κοινωνικών, φυσικών ή βιολογικών επιστημών και σε θέματα επιχειρήσεων (οικονομικά, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, marketing).
Critical Reasoning Questions: Αξιολογείται η κριτική ικανότητα. Απαιτείται να αναλυθεί η συλλογιστική που βρίκεται πίσω από παρουσιαζόμενα επιχειρήματα.
Sentence-correction Questions: Απαιτείται η διόρθωση προτάσεων που έχουν λάθη ή ανεπάρκειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...