6 σημεία του body languange που πρέπει να προσέξεις

Σίγουρα θα έχεις ακούσει για την περίφημη "γλώσσα του σώματος". Είναι το πιο εκφραστικό μέσο του ανθρώπου με τον ανθρώπινο λόγο να έρχεται δεύτερος όσο παράδοξο και να ακούγεται. Το σώμα μας συνήθως δείχνει αυτά που εμείς σκεφτόμαστε είτε τα πούμε είτε όχι. Δεν χρειάζεται να την εφαρμόζεις μόνο στον χώρο εργασίας σου.Χρησιμοποιείσαι την και στην καθημερινή σου ζωή. Θα σε βοηθήσει στις σχέσεις σου με τους ανθρώπους γενικότερα.


Παρακάτω επισημαίνονται 6 σημεία που κάνουμε συνήθως λάθος.

1.Μην παίζεις η γράφεις στο κινητό σου.

Μην ασχολείσαι με το κινητό σου  όταν κάποιος σου μιλάει.Δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεσαι για αυτά που σου λέει. Ακόμη και στην περίπτωση που θέλεις να κρατήσεις σημειώσεις χρησιμοποίησε τον παλιό "κλασσικό" τρόπο του σημειωματάριου. Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά γράφοντας στο σημειωματάριο είναι πιο εύκολο να προσέχεις αυτά που λέει ο συνομιλητής σου.

2.Μην σφίγγεις και μην τρίβεις τα χέρια σου.

Φανερώνει νευρικότητα και αμηχανία. Σε περίπτωση που η συζήτηση είναι οικονομικού τύπου φανερώνει αλαζονεία και ότι πιστεύεις ότι η συμφωνία έκλεισε και βλέπεις τον συνομιλητή σου σαν μηχανή χρήματος. Άσε τα χέρια σου χαλαρά.
Ακόμη, μην ¨σπας" τα δάκτυλα σου περιμένοντας να κάνουν "κρακ".

3.Ντύσου καλά.

Και δεν εννοώ να βάλεις βραδινό φόρεμα η σμόκιν. Ντύσου απλά, καθαρά συνδυάζοντας τα σωστά χρώματα και διαλέγοντας ρούχα τα οποία να μην είναι πολύ φανταχτερά. Δεν κάνουν τα ρούχα τον άνθρωπο. Καθαρά και ωραία ρούχα δείχνουν συνέπεια και οργανωτικότητα.

4.Μην κοιτάς το ρολόι.

Εκτός αν χτυπήσει το ξυπνητήρι που είχες βάλει,αλλιώς δεν χρειάζεται να κοιτάς συνέχεια το ρολόι σου. Δείχνεις στον συνομιλητή ότι σκέφτεσαι για πράγματα που έχεις να κάνεις και όχι για αυτά που σου λέει ο συνομιλητής σου.Εκτός απο αυτό μεταφέρεις ένα κλίμα βιασύνης στην ατμόσφαιρα, το οποίο το λαμβάνει και ο συνομιλητής σου.

5.Κράτα ανοιχτούς τους ώμους σου.

Μην κλείνεις του ώμους και προπάντων μην καμπουριάζεις γιατί δίνεις την εντύπωση του εσωστρεφή και αμυντικού τύπου. Κάτσε αναπαυτικά, άνοιξε τους ώμους σου δίνοντας στον άλλον να καταλάβει ότι είσαι φιλικός και ανοιχτός.

6.Eye Contact.

Ακόμη και οι πιο σημαντικές λέξεις δεν έχουν καμία αξία αν δεν συνδυαστούν με την οπτική επαφή. Αποφεύγοντας να κοιτάξεις τον άλλον στα μάτια του δείχνεις ότι δεν του τα λες όλα  και ότι γενικά δεν τον εμπιστεύεσαι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...