We Mean Business:Η εκστρατεία της Ε.Ε για την πρόσληψη ασκούμενων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινιάζει σήμερα την εκστρατεία "We Mean Business" με σκοπό να ενθαρρύνει τις εταιρείες να προσλάβουν ασκουμένους, ώστε να ενισχυθούν οι δεξιότητες των νέων και να δοθεί ώθηση στην απασχολησιμότητα.
Ταυτόχρονα, με την πρακτική άσκηση οι νέοι μπορούν να επιτύχουν την ομαλή μετάβαση από το στάδιο της εκπαίδευσης και της κατάρτισης στο στάδιο της εξεύρεσης μιας πρώτης καλής θέσης εργασίας. Οι τοποθετήσεις αυτές μπορούν επίσης να αποδειχθούν προσοδοφόρες για τις επιχειρήσεις, αφού θα  τους δώσουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν μελλοντικούς, δυνητικά άριστους, εργαζομένους οι οποίοι, θα μπορούσαν, με τις φρέσκες ιδέες τους, να συμβάλουν σημαντικά στην παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα.

Η εκστρατεία διαθέτει ειδικό ιστότοπο που περιέχει πληροφορίες και συνδέσμους σχετικά με το πώς μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι θέσεις πρακτικής άσκησης στην Ευρώπη. Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης στα κράτη μέλη, ειδικότερα στα εμπορικά επιμελητήρια, τους οργανισμούς περιφερειακής ανάπτυξης, τους οργανισμούς υποστήριξης των επιχειρήσεων και άλλους φορείς επιρροής της κοινής γνώμης, οι οποίοι μπορούν να αναδείξουν τα οφέλη από τη δημιουργία θέσεων ασκουμένων στις επιχειρήσεις.

Πηγή:ΑΝΚΟ-ΕUNET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...