3 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις κατά την διάρκεια μίας συνέντευξης

Το να βρεις δουλειά (ειδικά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο) αποτελεί ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα και γιαυτό οι υποψήφιοι δεν πρέπει να προετοιμαστούν πρόχειρα σε περίπτωση επιλογής τους για συνέντευξη. Παρακάτω ακολουθούν τα τρία πιο κοινά λάθη τα οποία παραθέτονται απο γνωστό Αμερικανό ψυχολόγο:

  • Μην μιλάς πολύ.
  • Δεν έχεις μάθει καλά το "μάθημα" σου σχετικά με την επιχείρηση.
  • Μην βασίζεσαι σε ένα βιογραφικό "one size fits all".
 Μην μιλάς πολύ

Γιατί οι υποψήφιοι μιλούν πολύ? Καταρχήν επειδή οι περισσότεροι είναι αγχωμένοι. Μετά από πολλούς μήνες ανεργίας και αρκετά αναπάντητα e-mails και τηλεφωνήματα, είναι λογικό να υπάρχει μία γενικότερη δυσφορία η όποια δεν βοηθάει στην ψυχική ηρεμία του υποψηφίου ειδικά κατά την διάρκεια της συνέντευξης.
Για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου υπάρχουν αρκετοί τρόποι. Αρχικά ,άκου την ερώτηση και απάντησε σε αυτό που σε ρωτάνε. Οι απλές ερωτήσεις ,θέλουν απλές απαντήσεις. Θυμήσου, μπορεί για σένα να είναι η πρώτη συνέντευξη μετά από μήνες, αλλά για τον υπεύθυνο προσωπικού μπορεί να είναι η τέταρτη η πέμπτη για σήμερα!

Μάθε πράγματα για την επιχείρηση

Το ίντερνετ είναι φίλος σου. Εκμεταλλεύσου το για να αντλήσεις πληροφορίες σχετικά με τον εργοδότη σου. Πάρε πληροφορίες σχετικά με την επιχείρηση και τα προϊόντα της. Αν η εταιρία είναι Μ.Κ.Ο μάθε σχετικά με την ιστορία και την αποστολή του. Όσο καλύτερα πληροφορημένος είσαι, τόσο καταλληλότερος θα φαίνεσαι για την προσφερόμενη θέση στην εταιρία.

Μην χρησιμοποιείς ένα βιογραφικό για όλες τις δουλειές

Εκτός απο την διαφαινόμενη αξία του να έχεις ένα διαφορετικό βιογραφικό για κάθε αγγελία, λόγω του μεγάλου αριθμού βιογραφικών που λαμβάνει η κάθε εταιρία που ζητάει άτομα, η εταιρίες πλέον δεν διαβάζουν τα βιογραφικά τα οποία έχουν πληροφορίες άσχετες με την προσφερόμενη θέση εργασίας.  Επιπλέον οι οργανισμοί χρησιμοποιούν λογισμικό, με βάση τα keywords. Οπότε εάν δεν υπάρχει η επιθυμητή λέξη στον βιογραφικό σου, τότε απορρίπτεται αυτόματα.

Το άρθρο έχει γραφτεί απο τον Δρ. Laser
Πηγή:careerknowhow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...