10 Συμβουλές από τον CEO του LinkedIn

Το LinkedIn είναι ένα από τα πιο γνωστά και ανερχόμενα social media παγκοσμίως. Προσελκύει 2 νέα μέλη ανά δευτερόλεπτο ενώ μετρά ήδη 175 εκατομμύρια εγγεγραμένους χρήστες από 200 χώρες.

Σκοπός του κοινωνικού αυτού δικτύου είναι να βοηθήσεις εταιρείες και επαγγελματίες να διευρύνουν τις επαφές τους στον επιχειρηματικό κόσμο. O Jeff Weiner, CEO του LinkedIn δίνει σε όλους εσάς 10 σημβουλές ηγεσίας. Διαβάστε τις προσεκτικά. Έχουν πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον.

Δείτε εδώ:

1. Διευκρινείστε τι σημαίνει ηγεσία στην δική σας επιχείρηση. Για την LinkedIn, ηγεσία σημαίνει να εμπνέουμε τους άλλους να δουλεύουν για τον κοινό καλό. Όλα ξεκινούν από ένα ξεκάθαρο όραμα. Στην περίπτωση του LinkedIn αυτό είναι να δημιουργήσει ευκαιρίες για 3.3 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε ένα παγκοσμιοποιημένο εργασιακό περιβάλλον ταιριάζοντας ικανότητες με συγκεκριμένες θέσεις εργασίας.

2. Εξελίξτε τα προσόντα και τις ικανότητες σας με γνώμονα την ώθηση των άλλων στην επίτευξη αποτελεσμάτων.

3. Βάλτε σε σειρά προτεραιότητας τους επιχειρηματικούς σας στόχους. Ξεκινήστε ρωτώντας τον εαυτό σας και την ομάδα σας: «Αν μπορούσαμε να κάνουμε μόνο ένα πράγμα, ποιό θα ήταν αυτό»; Κάντε λιγότερα πραγματα αλλά κάντε τα καλά.

4. Διαχειριστείτε σωστά τον χρόνο σας. Αφιερώστε 2 με 3 ώρες την ημέρα να αναλογιστείτε την «μεγάλη εικόνα». Αν δεν έχετε χρόνο στο προγραμμα μας γι'αυτό, μάλλον κάνετε ήδη πάρα πολλά.

5. Ενθαρρύνετε τους υπαλλήλους σας να σκέφτονται ως ιδιοκτήτες. Όλοι πρέπει να αντιλαμβάνονται τις επιπτώσεις των πράξεων τους στην επιχείρηση.

6. Βάλτε πάνω απ'όλα τους πελάτες σας. Αν οι αποφάσεις σας οφελούν τους πελάτες, θα οφεληθεί με τη σειρά της και η επιχείρηση.

7. Μη ξεχνάτε να χαμογελάτε. Η δουλειά είναι σκληρή. Ωστόσο, το χιούμορ πρέπει να είναι μέρος της καθημερινότητάς κάθε στελέχους.

8. Βρείτε χρόνο να αναλογιστείτε τι πραγματικά είναι σημαντικό για σας. Κοιτάξτε την καριέρα σας αναδρομικά και σκεφτείτε αν βρίσκεστε εκεί που επιθυμούσατε όταν ξεκινήσατε την επαγγελματική σας ζωή. Για να γίνει ένα όραμα πραγματικότητα δεν πρέπει να το ξεχνατε.

9. Αντιληφθείτε τι σας ικανοποιεί. Πέντε είναι τα «κλειδιά» της ευτυχίας:


  • Να ζει κανέις τη στιγμή
  • Να κάνει ένα βήμα πίσω και να «κοιτά» τις σκέψεις του
  • Να είναι κανείς καλός
  • Να βοηθά τους άλλους,και
  • Να καταγράφει αυτά για τα οποία είναι ευγνώμων

10. Δώστε στους συνεργάτες σας να καταλάβουν την κρισιμότητα της επόμενης σας κίνησης, του επόμενου βήματος της επιχειρήσης. Όσο μεγαλώνει μια επιχείρηση, αυξάνονται οι επιτυχίες και οι αποτυχίες. Είναι σημαντικό να εστιάζουμε πάντα στο επόμενο βήμα και να προχωράμε μπροστά.

Πηγή: kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...