Αποτελέσματα έρευνας για την άποψη των φοιτητών Οικονομικών σπουδών περί κρίσης.

Λόγω του ότι η συνδρομή μου στην ιστοσελίδα SurveyMonkey τελειώνει, θα ανακοινώσω τα αποτελέσματα της έρευνας νωρίτερα.

Στην ερώτηση για το αν η κρίση είναι παγκόσμια το 81% απάντησε ΝΑΙ, με το 16% να πιστεύει ότι είναι Ευρωπαική, ενώ το 3% πιστεύει ότι κρίση περνάει μόνο η Ελληνική οικονομία.


Στην ερώτηση για το αν θα χρεωκοπήσει το Ελληνικό κράτος οι απόψεις διίστανται:


Ενώ μία μερίδα ερωτηθέντων έδωσε απαντήσεις του τύπου "Η Ελλάδα έχει χρεωκοπήσει ήδη", "Έχει χρεωκοπήσει,μετά το PSI" κ.α, ενώ το 13% Δεν απάντησε σε αυτή την ερώτηση.

Στην ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει στο Ευρώ υπάρχει επίσης διαφωνία με την μεγαλύτερη μερίδα (65%) των ερωτηθέντων να συμφωνούν με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, ενώ το 32% πιστέυει ότι πρέπει να αποχωρήσε. Το υπόλοιπο 3% έδωσε διαφορετικές απαντήσεις, όπως "Διπλό νόμισμα" και "Θα διαλυθεί το Ευρώ".
 


Σε ερώτηση σχετική με την ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας το 88% πιστεύει ότι θα ανακάμψει μετά το 2013, με το 7% να πιστεύει ότι δεν θα ανακάμψει ποτέ, το 1% πιστεύει ότι θα ανακάμψει μέσα στο 2012 ενώ το 4% δεν πήρε θέση.




Στην ερώτηση για το σε ποιό κλάδο θα πρέπει να στηριχθεί η ανάκαμψη της Οικονομίας, το μεγαλύτερο ποσοστό έλαβε η τουριστική ανάπτυξη (64%), ενώ τα μικρότερα έλαβαν, οι εξαγωγές και οι καινοτόμες επιχειρήσεις (30%). Οι υπολοιπές απαντήσεις κινήθηκαν στο ποσοστό του 50% ενώ υπήρξαν και διαφορετικές απαντήσει τύπου "γενική στήριξη την Ελληνική αγορά"



Για την θέση του Υπουργού Οικονομικών οι ερωτηθέντες επιλέγουν μία ομάδα προσώπων (καθηγητές οικονομικών, τεχνοκράτες,πολιτικούς) με ποσοστό 48%. Το μικρότερο ποσοστό συγκέντρωσε η επιλογή του πολιτικού  με 4% ενώ  το ένα μικρό ποσοστό έδωσε διαφορετικές απαντήσεις τύπου "Business manager" ,"Στρατιωτικός", "Μία ομάδα πολιτών" κτλ.



Σχετικά με το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελληνικής Οικονομίας ακολουθεί ο πίνακας:

1.Διαφθορά 60.0%
2.Φορολογική Πολιτική 34.0%
3.Γραφειοκρατία 26.0%
4.Μεγάλο εξωτερικό χρέος 21.0%
5.Χαμηλή Ανταγωνιστικότητα 34.0%
6.Εσωστρέφεια 35.0%
 (Τα ποσοστά δείχνουν το πόσοι επέλεξαν την κάθε απάντηση, στην συγκεκριμένη θέση)

Το μέσο προφίλ των ερωτηθέντων έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση (75%,)  η ηλικία του είναι ανάμεσα στα18-25  (90%), ενώ τα ποσοστά είναι μοιρασμένα ανάμεσα στα 2 φύλα, με το ανδρικό να υπερέχει ελαφρώς (57,6).

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους πήραν μέρος στην έρευνα και βοήθησαν με την γνώμη τους να δημιουργήθεί αυτό το αποτέλεσμα το οποίο μπορεί να μην αποτελεί επίσημη έρευνα αλλά μπορεί να αποτελέσει σημείο σκέψης και ανάλυσης για όλους τους φοιτητές των Οικονομικών σπουδών.
Αυτή η έρευνα αποτελεί την αρχή μίας σειράς ερευνών που θα έχει σκοπό την συγκρότηση και παρουσίαση των απόψεων των φοιτητών Οικονομικών σπουδών για φλέγοντα θέματα της Ελληνικής και παγκόσμιας Οικονομίας.
-¨Όποιος απο εσάς έχει κάποια καλή ιδέα σχετικά με το ποιο θα πρέπει να είναι το θέμα της επόμενης έρευνας ας μου στείλει mail στο giamalisk@gmail.com.-

Στην έρευνα απάντησαν 200 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...