Προκηρύχθηκε ο Ετήσιος Διαγωνισμός για το Βραβείο Καρλομάγνος 2013

Αρχίζει σήμερα η διαδικασία επιλογής για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος. Απευθύνεται σε νέους που έχουν εμπλακεί σε προγράμματα που προάγουν την κατανόηση μεταξύ  των λαών των Ευρωπαϊκών κρατών.  Η προθεσμία για την υποβολή των προγραμμάτων για το διαγωνισμό του επόμενου έτους, για έκτη συνεχή φορά από το 2008,   είναι η 28η Ιανουαρίου 2013.

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος, το οποίο διοργανώνεται από κοινού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν, χορηγείται σε προγράμματα ή έργα που πραγματοποιούνται από άτομα μεταξύ 16 και 30 ετών. Τα βραβευμένα προγράμματα ή έργα θα πρέπει να χρησιμεύουν ως πρότυπα για τους νέους που ζουν στην Ευρώπη και προσφέρουν πρακτικά παραδείγματα Ευρωπαίων που ζουν μαζί ως μία κοινότητα. Δραστηριότητες  που έχουν σχέση με ανταλλαγές νέων, καλλιτεχνικά ή διαδικτυακά έργα με Ευρωπαϊκή διάσταση είναι μεταξύ των προγραμμάτων που επιλέγονται.

Ο Πρόεδρος Schulz δήλωσε:
"Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος είναι η ευκαιρία σας να παρουσιάσετε τη δική σας ιδέα για την Ευρώπη - να συμβάλετε με τον δικό σας τρόπο στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Διαδραματίστε το δικό σας ρόλο στη διαμόρφωση της Ευρώπης με τον τρόπο που θέλετε!"

Συνολικό χρηματικό έπαθλο 10.000 Ευρώ

Στα τρία έργα ή προγράμματα που θα βραβευθούν θα απονεμηθεί το χρηματικό έπαθλο των €5.000, €3.000, και €2.000, αντίστοιχα. Οι νικητές θα προσκληθούν επίσης να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το φθινόπωρο.

Οι εκπρόσωποι των εθνικών έργων ή προγραμμάτων που θα βραβευθούν, θα προσκληθούν όχι μόνο στην  τελετή απονομής του Βραβείου Καρλομάγνου το Μάιο του 2013, αλλά δύο ημέρες αργότερα θα παραστούν επίσης στην τελετή απονομής του Βραβείου Καρλομάγνου στο Άαχεν της Γερμανίας, σε ένα τετραήμερο ταξίδι.

2012 νικητές

H δημοσιογραφικού χαρακτήρα ελληνική δράση "Europe on the Ground" απέσπασε το πρώτο Βραβείο Καρλομάγνος για τη Νεολαία 2012. Το δεύτερο Βραβείο απενεμήθη στο τσεχικό πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών Erasmus "Europe meets School", ενώ το τρίτο Βραβείο κέρδισε το ουγγρικό ντοκιμαντέρ - οδοιπορικό "Cycle Me Home.


Χρονοδιάγραμμα

• Έναρξη διαγωνισμού και υποβολής αιτήσεων στο διαδίκτυο:11 Οκτωβρίου 2012

• Λήξη προθεσμίας: 28 Ιανουαρίου 2013

• Επιλογή των 27 έργων από εθνικές εξεταστικές επιτροπές : έως τις 19 Μαρτίου 2013

• Επιλογή των τριών βραβευμένων έργων από ευρωπαϊκή εξεταστική επιτροπή: 25 Απριλίου 2013

• Τελετή απονομής στο Άαχεν: 7 Μαΐου 2013Σύνδεσμοι:

Ιστοσελίδα Ευρωπαϊκού Βραβείου Νεότητας Καρλομάγνος:
http://www.charlemagneyouthprize.eu/view/en/index.html

Αιτήσεις συμμετοχής:
http://www.charlemagneyouthprize.eu/view/en/introduction.html

Ανακοίνωση Τύπου για τους νικητές για το 2012:
http://www.europarl.europa.eu/news/en/pressroom/content/20120510IPR44851/html/Europe-on-the-Ground-wins-2012-European-Charlemagne-Youth-Prize

Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν:
http://www.karlspreis.de/

Πηγή:europarl.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...