Γκετμπιζόμετρο - δώρα όπως υποτροφίες σε προγράμματα Bachelor’s και Master’s, πιστοποιήσεις ECDL Core+


To GetBusy.gr έχει ως στόχο να βοηθήσει τους νέους να απελευθερώσουν τις δυνατότητές τους. Είναι μία συλλογική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία πληθώρας οργανισμών που αποσκοπούν στο να προσφέρουν γνώση, πληροφορία και εφόδια σε όλους τους νέους.

Στη διαδικτυακή πύλη GetBusy.gr παρέχεται δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, αλλά και πληθώρα χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν στην επιχειρηματικότητα, την επαγγελματική ανάπτυξη των νέων, τις ψηφιακές δεξιότητες, καθώς και την πράσινη επιχειρηματικότητα.
Μέσα από το GetBusy Quiz, οι νέοι αποκτούν γνώσεις διασκεδάζοντας, καθώς έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν πλούσια δώρα εξασκώντας παράλληλα τις γνώσεις που απέκτησαν μέσα από το περιεχόμενο του GetBusy.gr.
Οι συμμετέχοντες στο GetBusy Quiz θα κερδίσουν μια θέση στο μεγάλο τελικό όπου θα διαγωνιστούν και θα διεκδικήσουν πλούσια δώρα από τους χορηγούς του προγράμματος, όπως υποτροφίες σε προγράμματα Bachelor’s και Master’s, ολοκληρωμένες πιστοποιήσεις ECDL Core+, καθώς και σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού.
Το πρόγραμμα Getbusy.gr αποτελεί μέρος της διεθνoύς πρωτοβουλίας Microsoft YouthSpark και είναι μια συλλογική προσπάθεια η οποία πραγματοποιείται μέσα από τη συνεργασία του Ελληνικού Δικτύου Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΗePIS) με τις: Microsoft Hellas, PEOPLECERT, ALBA, DEREE, Intelen, Close The Loop, HR Passport, Flya Consulting, ΙSON Psychometrica και Look4Studies.
Όροι Quiz
To Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΗePIS), το οποίο εδρεύει στην Αθήνα διοργανώνει το Διαγωνισμό με το διακριτικό τίτλο «GetBusy.gr» o οποίος διενεργείται μέσω της ιστοσελίδας www.getbusy.gr και της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης www.facebook.com (στο εξής facebook) και συγκεκριμένα από τη σελίδα του προγράμματος www.facebook.com/getbusy.gr
Ημερομηνία έναρξης του Διαγωνισμού ορίζεται η 26η Νοεμβρίου 2012, ενώ ημερομηνία λήξης η 26η Μαρτίου 2013.
Το GetΒusy.gr απευθύνεται σε νέους ηλικίας 17-28 ετών που επιθυμούν να ενισχύσουν το βιογραφικό τους και να αναζητήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα βελτιώσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας και θα συμβάλλουν ενεργά στην προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη.
Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος της διεθνούς πρωτοβουλίας Microsoft YouthSpark με Partners τη Microsoft Ελλάς, τoν Όμιλο PEOPLECERT και Μεγάλους Χορηγούς τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ALBA Graduate Business School και DEREE-The American College of Greece (ACG). Tο πρόγραμμα χορηγούν επίσης οι εταιρείες Intelen, Flya Consulting, Close the Loop, HR Passport, ISON Psychometrica και Look4studies. Υπεύθυνος φορέας για τη διαχείριση, το συντονισμό και την υλοποίηση του προγράμματος είναι το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS).
Συμμετοχή στο Διαγωνισμό GetBusy
1) Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όσα φυσικά πρόσωπα διαμένουν στην Ελλάδα, είναι χρήστες του διαδικτύου και πληρούν τους όρους συμμετοχής.
2) O διαγωνισμός GetBusy παρέχει τη δυνατότητα στους υποψηφίους που συμμετέχουν σε αυτόν να κερδίσουν δώρα από τους χορηγούς του προγράμματος GetBusy.gr. Για να διεκδικήσουν τα δώρα του διαγωνισμού οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προΰποθέσεις:
  • Να έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν ξεπεράσει το 28ο έτος στην αρχή του διαγωνισμού.
  • Να είναι εγγεγραμμένοι χρήστες της ιστοσελίδας Getbusy.gr ή να διαθέτουν λογαριασμό στο facebook.
  • Nα έχουν αποδεχτεί τους όρους χρήσης του διαγωνισμού.
3) Στο διαγωνισμό δεν μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι των διοργανωτών και των χορηγών του GetBusy.gr καθώς επίσης και οι α’ βαθμού συγγενείς τους.
4) Η συμμετοχή των υποψηφίων στο διαγωνισμό είναι δωρεάν και δεν απαιτείται η αγορά κάποιου προϊόντος ή υπηρεσίας.
5) Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτομάτως την ανεπιφύλακτη και πλήρη αποδοχή των Όρων Συμμετοχής και Πολιτικής Απορρήτου.
6) Οι υποψήφιοι συμμετέχουν στο online quiz που διενεργείται στην ιστοσελίδα Getbusy.gr και με τις απαντήσεις τους διαμορφώνουν την τελική τους βαθμολογία.
7) Τα δώρα είναι συγκεκριμένα, προσωπικά, μη μεταβιβάσιμα και δεν ανταλλάσσονται με χρήματα.
8) Οι νικητές θα ειδοποιηθούν μέσω email από τη HePIS σύμφωνα με τα στοιχεία που δηλώθηκαν κατά την εγγραφή τους, καθώς και με ανάρτηση στη σελίδα του facebook και την ιστοσελίδα του προγράμματος.
9) Η HePIS δεν ευθύνεται για τυχόν εσφαλμένα ή αναληθή στοιχεία που θα κατατεθούν μέσω του Facebook ή της ιστοσελίδας getbusy.gr. Oι νικητές των κληρώσεων ή του διαγωνισμού θα πρέπει να υποβάλλουν τα στοιχεία τους στη HePIS τα οποία θα πρέπει να είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποίησαν για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό ή την οποιαδήποτε κλήρωση στην οποία θα συμμετάσχουν.
10) Η HePIS δε φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τη μη εύρεση των νικητών, εφόσον καταβάλει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να επικοινωνήσει μαζί τους με τα προαναφερόμενα μέσα.
11) Σε περίπτωση που στο πρόσωπο των νικητών δε συντρέχουν οι όροι συμμετοχής, ή αρνηθούν το δώρο, ή δεν εμφανισθούν εντός τριάντα (30) ημερών από την ειδοποίησή τους για να παραλάβουν το δώρο τους, αποσβένεται το δικαίωμα τους να ζητήσουν το δώρο τους και το δώρο αποδίδεται στους υποψηφίους που διαθέτουν την αμέσως επόμενη βαθμολογία στην κατάταξη. Στην περίπτωση που αυτό γίνει στην κλήρωση το δώρο κληρώνεται ξανά.
12) Η συμμετοχή στο διαγωνισμό ή την οποιαδήποτε κλήρωση προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των ανωτέρω όρων. Η ΗePIS διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των ανωτέρω όρων. Η ΗePIS δε φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση που για λόγους αναγόμενους σε περιστατικό που συνιστά ανωτέρα βία, δεν μπορεί να εκτελέσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το παρόν.
Bαθμολογία Quiz:
To GetBusy Quiz αποτελείται από τρία (3) επίπεδα δυσκολίας. Το κάθε επίπεδο περιέχει είκοσι (20) ερωτήσεις (5 από κάθε κατηγορία του εκπαιδευτικού περιεχομένου της ιστοσελίδας του Getbusy.gr). Ο υποψήφιος, σε κάθε συμμετοχή του, θα έχει να απαντήσει σε ένα τυχαίο δείγμα είκοσι (20) ερωτήσεων για κάθε επίπεδο.
Στο quiz υπάρχει progress bar για κάθε επίπεδο όπως και χρόνος για την απάντηση κάθε ερώτησης.
Κάθε επίπεδο έχει διαφορετική βαθμολόγηση στις απαντήσεις των ερωτήσεων. Συγκεκριμένα:
  • Στο πρώτο επίπεδο η σωστή απάντηση σε κάθε ερώτηση βαθμολογείται με δέκα (10) βαθμούς
  • Στο δεύτερο επίπεδο η σωστή απάντηση σε κάθε ερώτηση βαθμολογείται με είκοσι (20) βαθμούς
  • Στο τρίτο επίπεδο η σωστή απάντηση σε κάθε ερώτηση βαθμολογείται με σαράντα πέντε (45) βαθμούς
EΠΙΠΕΔΟ ΒΑΘΜΟΙ
1 10
2 20
3 45
Η βαθμολογία των υποψηφίων προκύπτει από τον παρακάτω υπολογισμό:
(Πλήθος Σωστών Απαντήσεων Επιπέδου * Βαθμοί ανά Ερώτηση Επιπέδου) / ( ( (Πλήθος Ερωτήσεων * Μέσος όρος χρόνου απάντησης ερωτήσεων) * (Πλήθος Ερωτήσεων / Πλήθος Σωστών Απαντήσεων Επιπέδου) ) / 1,8)
Όπου 1,8 ο συντελεστής δυσκολίας getbusy
Για παράδειγμα:
Έστω ένας υποψήφιος στο 10 επίπεδο απαντάει σωστά 10 ερωτήσεις με μέσο χρόνο απάντησης των ερωτήσεων στα 30”, στο 20 επίπεδο απαντάει σωστά 15 ερωτήσεις με μέσο χρόνο απάντησης των ερωτήσεων στα 40” και αντίστοιχα στο 30 επίπεδο απαντάει σωστά σε 8 ερωτήσεις με μέσο χρόνο απάντηση τα 60”. Η συνολική βαθμολογία του θα είναι η ακόλουθη:
1Ο Επίπεδο: (10*10)/(((20*30)*(20/10))/1,8) = 100/666,67=0,1500
2Ο Επίπεδο: (15*20)/(((20*40)*(20/15))/1,8) = 300/592,59=0,5063
3ο Επίπεδο: (8*45)/(((20*60)*(20/8))/1,8) = 360/1666,67=0,2160
Συνεπώς το άθροισμα της βαθμολογίας όλων των επιπέδων αντιστοιχεί σε 0,1500 + 0,5063 + 0,2160 = 0,8723
Το παραπάνω άθροισμα πολλαπλασιάζεται με το 1000 όπου προκύπτει το 872 για το τελικό σκορ.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Το quiz θα κρατάει συνολικά το καλύτερο σκορ που έχει επιτύχει ο υποψήφιος όσες φορές και να έχει συμπληρώσει το quiz.
Aπό την 6η προσπάθεια και μετά (συμπεριλαμβάνεται και η 6η) το πλήθος των σωστών απαντήσεων του επιπέδου μειώνεται κατά μία (1) ερώτηση. Επίσης μειώνεται αντίστοιχα το πλήθος των σωστών απαντήσεων του επιπέδου στον υπολογισμό του παρονομαστή.
Συγκεκριμένα διαμορφώνεται ως εξής:
1Ο Επίπεδο: (10*10)-10/(((20*30)*(20/10-1))/1,8) = 90/740,74=0,1215
2Ο Επίπεδο: (15*20)-20/(((20*40)*(20/15-1))/1,8) = 280/634,92=0,4410
3ο Επίπεδο: (8*45)-45/(((20*60)*(20/8-1))/1,8) = 315/1094,76=0,1654
Δηλαδή υπάρχει αφαίρεση 10, 20 και 45 βαθμών αντίστοιχα σε κάθε επίπεδο.
Συνεπώς το άθροισμα της βαθμολογίας όλων των επιπέδων στην 6η προσπάθεια αντιστοιχεί σε 0,1215 + 0,4410 + 0,1654 = 0,7279
Το παραπάνω άθροισμα πολλαπλασιάζεται με το 1000 όπου προκύπτει το 728 για το τελικό σκορ.
  • Δεν υπολογίζεται ως χρόνος συμπλήρωσης του quiz το διάστημα από τη στιγμή που εμφανίζεται η σωστή ή λάθος απάντηση μέχρι τη στιγμή που ο υποψήφιος πατάει την επιλογή «Επόμενο».
  • Σε περίπτωση ισοβαθμίας των υποψηφίων θα γίνει κλήρωση με την παρουσία συμβολαιογράφου.
Για να μπορέσει ο υποψήφιος να προχωρήσει σε επόμενο επίπεδο δυσκολίας θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το αμέσως προηγούμενο επίπεδο. Επίσης:
  • Ο χρήστης δεν έχει τη δυνατότητα να επανέλθει σε ερώτηση που δεν έχει απαντήσει.
  • Ο χρήστης αφού έχει συμπληρώσει ένα από τα επίπεδα δυσκολίας μπορεί να επανέλθει και να συνεχίσει το quiz σε μεταγενέστερο χρόνο.
Getbusy Finals και διαχωρισμός δώρων:
Οι 30 υποψήφιοι που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία θα συμμετέχουν στο στο τελικό event (Getbusy Finals) που θα διοργανωθεί εντός του μήνα Απριλίου σε τόπο και χρόνο που θα τους ανακοινωθεί.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας οι τριάντα (30)υποψήφιοι που θα συμμετέχουν στο Getbusy Finals θα προκύψουν από κλήρωση.
Το Getbusy Finals θα χωρίζεται σε δύο στάδια. Συγκεκριμένα:
1ο Στάδιο:
Στο πρώτο στάδιο θα δημιουργηθούν 6 ομάδες των 5 ατόμων οι οποίες θα διαγωνισθούν στα ίδια case studies.
Ο κάθε υποψήφιος της κάθε ομάδας θα έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο και θα απαντήσει σε μία ερώτηση που θα του θέσει η επιστημονική επιτροπή του Getbusy.gr
2ο Στάδιο:
Στο 2ο στάδιο θα δημιουργηθούν 6 ομάδες των 5 ατόμων διαφορετικές από το 1ο Στάδιο, οι οποίες θα διαγωνισθούν, στα ίδια case studies τα οποία σε θεματολογία θα διαφέρουν από αυτά του 1ου Σταδίου.
Με βάση τη βαθμολογία στο 1ο και το 2ο στάδιο θα προκύψει η τελική κατάταξη των νικητών.
Το Getbusy Finals θα έχει την παραπάνω δομή και οι αναλυτικοί όροι θα δημοσιευτούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος και το αργότερο ένα μήνα πριν τη διοργάνωση του.
Διαχωρισμός δώρων:
Τα δώρα του Getbusy.gr είναι τα εξής:
Οι 200 υποψήφιοι με την υψηλότερη βαθμολογία στο Quiz θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν και να πιστοποιηθούν σε δεξιότητες πληροφορικής εντελώς δωρεάν, σύμφωνα με το πιστοποιητικό ECDL Core+, αδειούχος του οποίου στην Ελλάδα είναι ο Όμιλος PEOPLECERT. Στην περίπτωση ισοβαθμίας θα διενεργηθεί κλήρωση μεταξύ των υποψηφίων.
Από τους 200 διακριθέντες που αναφέρονται παραπάνω, οι 30 υποψήφιοι με την υψηλότερη βαθμολογία στο Quiz του Getbusy.gr, που θα συμμετέχουν και στο Getbusy Finals, θα αποκτήσουν:
  • Σεμινάριο σε θέματα βιωσιμότητας, περιβάλλοντος και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης πιστοποιημένο από την εταιρεία Close the Loop.
  • Πιστοποίηση διάκρισης στο Getbusy.gr το οποίο εντάσσεται στη διεθνή πρωτοβουλία Microsoft Youthspark
Επιπλέον, θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν, με βάση τις προτιμήσεις που θα δηλώσουν στη διαδικασία του Getbusy Finals, τα εξής:
  • Δύο (2) πλήρεις υποτροφίες για συμμετοχή σε προγράμματα ΜSc ή ΜΒΑ του ALBA Graduate Business School.
  • Δύο (2) πλήρεις υποτροφίες για συμμετοχή σε προγράμματα Bachelor’s του DEREE-The American College of Greece.
  • Ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο εξωτερικό.
  • Τρία προγράμματα Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας ενηλίκων JOB1, που συνίσταται στη συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου και τη διεξαγωγή δύο ατομικών συμβουλευτικών συναντήσεων στο καθέ πρόγραμμα.
  • Μία υπηρεσία πλήρους σύνταξης βιογραφικού και συνοδευτικής επιστολής σε μία γλώσσα που περιλαμβάνει και συνεδρία συμβουλευτικής καριέρας διάρκειας μίας ώρας για έναν από τους νικητές του Getbusy Finals.
  • Μία υπηρεσία προετοιμασίας για συνέντευξη με παράλληλη βιντεοσκόπηση, η οποία πραγματοποιείται σε δύο συνεδρίες συμβουλευτικής καριέρας, συνολικής διάρκειας 2,5 ωρών, για έναν από τους νικητές του Getbusy Finals.
Οι νικητές των δώρων θα προκύψουν με βάση τις επιλογές που έχουν δηλώσει πριν την έναρξη του Getbusy Finals.
Παράδειγμα:
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 1 ΕΠΙΛΟΓΗ 2 ΕΠΙΛΟΓΗ 3 ΕΠΙΛΟΓΗ 4 ΕΠΙΛΟΓΗ 5
1ος MASTER’S BACHELOR'S ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ
2ος BACHELOR’S MASTER’S ΤΑΞΙΔΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ
3ος BACHELOR’S MASTER’S ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ
4Ος BACHELOR’S ΤΑΞΙΔΙ MASTER’S ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ
5Ος ΤΑΞΙΔΙ BACHELOR'S MASTER’S ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ
6ος ΤΑΞΙΔΙ BACHELOR'S MASTER’S ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ
Συνεπώς οι 3 πρώτοι κερδίζουν τα δώρα της 1ης επιλογής και ο 4ος το δώρο της 2ης επιλογής ενώ ο 5ος το δώρο της 3ης επιλογής του.
Αντίστοιχα ο 6ος υποψήφιος κερδίζει το δώρο της 4ης επιλογής καθώς οι πρώτες του 3 επιλογές έχουν καλυφθεί από τους τρεις πρώτους νικητές.
Για την απονομή των πλήρων υποτροφιών Master’s και Bachelor’s οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, όπως αυτά προδιαγράφονται από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα Alba Graduate Business School και DEREE-Τhe American College of Greece.
Στην περίπτωση που οι νικητές του προγράμματος Bachelor’s ή ΜSc ή Μaster’s δεν πληρούν τα αντίστοιχα κριτήρια όπως περιγράφονται παρακάτω, το δώρο θα διατεθεί στον επόμενο στην κατάταξη, ανάλογα με τις προτιμήσεις του, σύμφωνα με την παραπάνω μέθοδο.
Τέλος οι νικητές που θα προκύψουν θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στο ακαδημαϊκό έτος τον Σεπτέμβριο του 2013 ή τον Ιανουάριο του 2014 για το ALBA Graduate Business School, και εντός του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014 για το DEREE-The American College of Greece.
Αναλυτικά περιγράφονται τα κριτήρια επιλεξιμότητας:
Δύο (2) πλήρεις υποτροφίες για συμμετοχή σε προγράμματα ΜSc ή ΜΒΑ του ALBA Graduate Business School υπό την προϋπόθεση των παρακάτω όρων:
Κάθε νικητής μπορεί να κάνει αίτηση στο πρόγραμμα της επιλογής του από τα προγράμματα που υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ALBA ( http://www.alba.edu.gr/Academic), με εξαίρεση το πρόγραμμα Executive MBA, το πρόγραμμα MSc in International Shipping and Finance και το πρόγραμμα PhD in Finance. Σε περίπτωση που κατά το χρονικό διάστημα ανάμεσα στη δημοσίευση των όρων του διαγωνισμού και την επιλογή των νικητών το ALBA προσφέρει νέα προγράμματα MSc ή ΜΒΑ, το ALBA διατηρεί το δικαίωμα είτε να προσφέρει είτε να μην προσφέρει τα προγράμματα αυτά στους νικητές του διαγωνισμού.
Οι νικητές θα πρέπει να υποβάλλουν πλήρη αίτηση στο πρόγραμμα της επιλογής τους και να περάσουν από τη διαδικασία της συνέντευξης και της ακαδημαϊκής αξιολόγησης επιτυχώς. Εφόσον η επίσημη απάντηση από το Admission Committee του ALBA είναι θετική, θα μπορούν να εγγραφούν και να ξεκινήσουν μαθήματα στο πρόγραμμα της επιλογής τους με πλήρη απαλλαγή διδάκτρων.
Η αίτηση μπορεί να συμπληρωθεί και να υποβληθεί ηλεκτρονικά ή εγγράφως, σύμφωνα με τις οδηγίες στη διεύθυνση https://applications.alba.edu.gr
Τα επιμέρους κριτήρια επιλεξιμότητας διαφέρουν από πρόγραμμα σε πρόγραμμα και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέξουν τις σχετικές πληροφορίες στις ιστοσελίδες του κάθε προγράμματος του ALBA (Information for Admission), όπως αυτές πιθανώς να αλλάζουν από έτος σε έτος. Συνίσταται στους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν έγκαιρα με το τμήμα Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων του ALBA (http://www.alba.edu.gr/ContactUs) για λεπτομερείς πληροφορίες και συμβουλές.
Δύο (2) πλήρεις υποτροφίες για συμμετοχή σε προγράμματα Bachelor’s του DEREE - The American College of Greece.
Κάθε νικητής μπορεί να κάνει αίτηση στο πρόγραμμα Bachelors της επιλογής του όπως αυτά αναφέρονται στην ιστοσελίδα του DEREE (http://www.acg.edu/majors-minors). Οι νικητές θα πρέπει να υποβάλουν πλήρη αίτηση στο πρόγραμμα Bachelors της επιλογής τους και να ολοκληρώσουν επιτυχώς τη διαδικασία της συνέντευξης και της ακαδημαϊκής αξιολόγησης.
Συγκεκριμένα, οι νικητές θα πρέπει να πληρούν τα κάτωθι κριτήρια:
  1. Γενική προϋπόθεση για την εισαγωγή στο Majors Program αποτελεί η ακόλουθη βαθμολογία: 14/20 για το ελληνικό σύστημα ή γενικός μέσος όρος βαθμολογίας C για το αμερικανικό.
  2. Επάρκεια της αγγλικής γλώσσας: Οι υποψήφιοι πρέπει να προσκομίσουν ένα από τα παρακάτω πιστοποιητικά επάρκειας στην αγγλική γλώσσα:
  • Pearson test of Academic English (PTE Academic) > 59
  • Michigan State University Certificate of Language Proficiency (MSU-CELP)
  • Michigan Proficiency Certificate
  • Cambridge Proficiency Certificate
  • IB Diploma
  • IELTS > 6.5
  • TOEFL (internet based) > 87
  • GCE
Οι βαθμοί που αναφέρονται απαιτούνται για την εισαγωγή του σπουδαστή απευθείας στο επίπεδο English Composition I (EN1010). Αν ο/η υποψήφιος/α δεν είναι σε θέση να προσκομίσει ένα από τα ανωτέρω, θα πρέπει να συμμετάσχει στο English Placement Test που διεξάγεται από το DEREE, για να τοποθετηθεί στο English for Academic Purposes Program, ένα πρόγραμμα με προπαρασκευαστικά μαθήματα αγγλικής γλώσσας.
  1. Μία συστατική επιστολή από πανεπιστημιακό καθηγητή ή καθηγητή λυκείου ο οποίος έχει διδάξει τον υποψήφιο με την επίσημη ιδιότητά του.
  2. Επικυρωμένη φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας (για Έλληνες πολίτες) ή έγκυρου διαβατηρίου (για αλλοδαπούς).
  3. Συνέντευξη του υποψηφίου με σύμβουλο εγγραφών του Κολλεγίου.
Η αίτηση μπορεί να συμπληρωθεί και να υποβληθεί ηλεκτρονικά ή εγγράφως, σύμφωνα με τις οδηγίες στην ιστοσελίδα http://www.acg.edu/apply-now.
Εφόσον ο νικητής πληροί τα παραπάνω κριτήρια και γίνει αποδεκτός, μπορεί να εγγραφεί και να ξεκινήσει μαθήματα στο πρόγραμμα της επιλογής του με πλήρη απαλλαγή διδάκτρων. Η υποτροφία ισχύει για όλη τη διάρκεια των σπουδών, εφόσον δεν υπερβεί τέσσερα συνεχόμενα ακαδημαϊκά έτη. Για να διατηρήσει την υποτροφία, ο υπότροφος θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένος για τουλάχιστον 11 ακαδημαϊκές μονάδες κάθε τετράμηνο (Semester) και να διατηρεί βαθμολογία γενικού δείκτη 3.00/4.00 από το τέλος του πρώτου ακαδημαϊκού έτους και έπειτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...