Το νέο βιντεοπαιχνίδι Ingress της Google σας... βγάζει από το σπίτι.

Φανταστείτε ένα βιντεοπαιχνίδι, στο οποίο ο πρωταγωνιστής είστε εσείς και ο χώρος δράσης είναι η πόλη γύρω σας. Την απίστευτη αυτή ιδέα έκανε πραγματικότητα η  Google στο νέο της παιχνίδι Ingress, το οποίο παίζεται έξω από το σπίτι, στον πραγματικό κόσμο με εσάς για πρωταγωνιστή.
Το παιχνίδι αυτό είναι η εξέλιξη του μυστηριώδους project Niantic της Google και η βασική ιδέα του αφορά μία παράξενη μορφή ενέργειας που υποτίθεται ότι ανακαλύφθηκε από επιστήμονες της Ευρώπης και σκοπεύει να επηρεάσει τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων.
Ο παίκτης, αφού εγκαταστήσει το πρόγραμμα στο  android κινητό του, μπορεί να διαλέξει να ενταχθεί μία από τις δύο αντίθετες πλευρές: τους «Enlightened» που θέλουν να αφεθούν στην περίεργη αυτή ενέργεια και τους «Resistance» που αντιστέκονται και προσπαθούν να προστατεύσουν ότι απέμεινε από την ανθρωπότητα.
Η πίστα του παιχνιδιού ωστόσο δε βρίσκεται στον υπολογιστή ή στο κινητό του παίκτη, αλλά είναι ο πραγματικός κόσμος γύρω του. Για να ξεκλειδώσει νέες λειτουργίες και όπλα και να ολοκληρώσει αποστολές θα πρέπει να επισκεφτεί αληθινά μουσεία, βιβλιοθήκες, αξιοθέατα και άλλους χώρους στην πόλη τους.
Το Ingress είναι ήδη διαθέσιμο, δωρεάν, στο Google Play και αποτελεί την επανάσταση στα βιντεοπαιχνίδια αφού αντί να καθηλώνει τον παίκτη στην καρέκλα τον βγάζει από το σπίτι και τον ωθεί να επισκεφθεί μουσεία και αξιοθέατα, αλλά και να γνωρίσει κι άλλο κόσμο που παίζει το παιχνίδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...