Παρακολουθήστε ζωντανά το Meet Greece

Άυριο και μεθαύριο διεξάγεται το συνέδριο ΕΛΛΑΔΑ 2, με ενδιαφέρουσες ομιλίες για την επιχειρηματικότητα, και την καινοτομία σε επαγγελματικούς κλάδους, όπως η γεωργία η τεχνολογία κτλ.
Μέσω της ιστοσελίδας του συνεδρίου μπορείτε να παρακολουθήσετε το συνέδριο από τον υπολογιστή σας.
Για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου όπου θα δείτε το πρόγραμμα και τις υπόλοιπες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Σκοπός συνεδρίου:
Η σημερινή συγκυρία στην Ελλάδα κρύβει δεδομένες δυσκολίες για τη νεολαία. Ακούμε, φυσικά, συχνά τη φράση ότι οι κρίσεις φέρνουν ευκαιρίες. Είναι εξαιρετικά δύσκολο, ωστόσο, να δεχτείς αυτό το αξίωμα όταν βιώνεις καθημερινές δυσκολίες και προβλήματα, συχνά υπαρξιακά.
Η εξωστρέφεια, η καινοτομία, η κοινωνική προσφορά, βρίσκονται στο επίκεντρο του νέου μοντέλου το οποίο θα προκύψει στη χώρα μας. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες της τελευταίας τριετίας, άτομα, ομάδες και οργανώσεις έχουν καταφέρει να αναπτύξουν το δικό τους βηματισμό.
Το συνέδριο ΕΛΛΑΔΑ 2.0 (Meet Greece 2.0) διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το ΙΝΕΒΙΔΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Δράσης για την νεολαία «Νέα Γενιά σε Δράση», με απώτερο σκοπό την ανάδειξη των δυνατοτήτων των νέων και την παροχή βοήθειας και καθοδήγησης για καινοτομία και επαγγελματική πρόοδο.
Το Ελλάδα 2.0 δεν είναι ένα κλασικό συνέδριο. Στόχος του είναι να χαρτογραφήσει τάσεις, ιδέες και ρεύματα που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελληνική κοινωνία στους χώρους της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, των κοινωνικών πρωτοβουλιών, του διαδικτύου. Η επόμενη ημέρα της χώρας θα περάσει μέσα από τα μικρά ή μεγάλα βήματα που έχουν ήδη συντελεστεί. Πρόκειται για ένα διήμερο ανταλλαγής πληροφοριών, με ήδη καταξιωμένους επαγγελματίες, κυρίως νέους, απ’όλο το φάσμα της επαγγελματικής ζωής, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Ζωντανά παραδείγματα ανθρώπων που κατάφεραν να πρωτοπορήσουν, να αναδειχθούν και να επιτύχουν παρά τις αντιξοότητες.
Το συγκεκριμένο event θα είναι ανοιχτό σε όποιον επιθυμεί να το παρακολουθήσει και θα προβληθεί ζωντανά και στο διαδίκτυο. Πέρα από το πρ either in business or in government (i.eόγραμμα των ομιλιών, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επισκεφθούν τα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα συγκεκριμένων κρατικών, κοινωνικών και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και να συζητήσουν απευθείας μαζί τους.
Ο παγκόσμιας φήμης ειδικός των νέων μέσων και της πολιτικής επικοινωνίας κ. Joe Trippi έχει ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του ως κεντρικός ομιλητής των εργασιών της δεύτερης ημέρας, ενώ ο Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής του Taxibeat θα είναι ο κεντρικός ομιλητής της πρώτης ημέρας. Η πρώτη ημέρα θα αφιερωθεί στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα, με παράλληλα πάνελ με θεματολογία τις εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας, το ηλεκτρονικό εμπόριο, τους διαγωνισμούς καινοτομίας, τη διαδικασία επένδυσης σε νέες ιδέες καθώς και θεματικές πάνω στην αγροτική ανάπτυξη και τις υπηρεσίες. Η δεύτερη ημέρα θα αφιερωθεί σε συνεδρίες πάνω στην ανάπτυξη μιας υγιούς κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα, με θεματικές πάνω στο περιβάλλον, τη διάχυση νέων ιδεών, τα κοινωνικά κινήματα και τις τοπικές παρεμβάσεις. Επίσης, θα χαρτογραφηθούν νέες τάσεις πάνω στις τέχνες και την επικοινωνία στη χώρα μας, ως μέσα έκφρασης της νέας γενιάς. Ήδη έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους άνω των 40 ομιλητών από τους ανωτέρω χώρους από της Ελλάδα και το εξωτερικό – και αναμένουμε το ενδιαφέρον της νέας γενιάς που θα θελήσει να συνδιαμορφώσει την επόμενη ημέρα της Ελλάδας να είναι εξαιρετικά αυξημένο.
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε, να συνδράμετε με την δική σας εμπειρία και γνώση σε αυτή την ομαδική προσπάθεια ενημέρωσης και δικτύωσης των νέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...