Ανοίγουν 62.000 θέσεις εργασίας για ανέργους έως 35 ετών

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα παρουσιάσουν σήμερα το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων».


Πρόκειται για ένα σχέδιο που ενσωματώνει δράσεις των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, που απευθύνονται αποκλειστικά στους νέους και τα οποία χρηματοδοτούνται τόσο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), όσο και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και θα έχει στόχο την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας των νέων στη χώρα μας.
Μάλιστα από το υπουργείου Εργασίας λέγεται πως με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα δημιουργηθούν περισσότερες από 62.000 θέσεις εργασίας.

Τα προγράμματα αφορούν, επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους, την υποστήριξη της καινοτόμας επιχειρηματικότητας των νέων, την επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο, δράσεις κοινωνικής φροντίδας και την κοινωνική εργασία στον πολιτισμό.

Απευθύνονται σε νέους ανέργους έως 35 ετών, και περιλαμβάνουν κατάρτιση, εργασιακή εμπειρία για 5 μήνες, ενώ οι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες μετά τη λήξη του προγράμματος μαθητείας να προχωρήσουν σε κανονική πρόσληψη για έναν επιπλέον χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...