9 + 1 "tips" που φορτίζουν τις "μπαταρίες" στην εργασία

Η παραγωγικότητα είναι αδιαμφισβήτητη αξία ωστόσο συχνά όταν αυτή ανεβαίνει οι εργαζόμενοι "πέφτουν". Οι απαιτήσεις της δουλειάς πολλές φορές οδηγούν σε απώλεια ενέργειας με αποτέλεσμα να γίνεται κατάχρηση φαρμάκων, ενεργειακών ποτών και καφεΐνης με τις γνωστές παρενέργειες.

Ο Κέβιν Ντομ, επιτυχημένος επιχειρηματίας και συγγραφέας  best seller, δίνει μερικές πρακτικές συμβουλές που θα αποδειχθούν "σωτήριες" για κάθε εργαζόμενο που θέλει να γεμίσει ενέργεια.
"Ξεκίνησε την ημέρα σου με λίγη γυμναστική"
Ίσως να νομίζεις ότι λίγη γυμναστική θα σε εξαντλήσει, συμβαίνει το αντίθετο θα βοηθήσει την κυκλοφορία του αίματος και θα σου δώσει ενέργεια για όλη την ημέρα. Μην ξεχάσεις ένα καλό πρωινό.

"Πάρε έναν 20λεπτο αναζωογονητικό ύπνο"
Φυσικά δεν θέλεις να σε δουν οι συνάδελφοί σου να κοιμάσαι στην δουλειά αλλά μελέτες έχουν δείξει ότι ένας σύντομος ύπνος μπορεί να σε αναζωογονήσει για το υπόλοιπο της ημέρας. Ένας εργοδότης που γνωρίζω, χρησιμοποιεί μια καρέκλα μασάζ σε ένα  δωμάτιο που υπάρχει ειδικά για να τον χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι που χρειάζονται διαλείμματα.

"Απαλλάξου από τα αρνητικά συναισθήματα"
Όλα τα συναισθηματικά φορτία αφαιρούν ενέργεια. Είτε είναι θυμός για κάποιον συνεργάτη ή για κάποιον εκτός εργασιακού περιβάλλοντος,  τα συναισθήματα αποσπούν την προσοχή και απορροφούν ενέργεια. Κάνε μια λίστα με όλα τα θέματα που σου προκαλούν συναισθηματική αναστάτωση και αφιέρωσε χρόνο για να συμφιλιωθείς με αυτά ώστε να μην σε απασχολούν πια. Σύντομα να αισθάνεσαι σαν να πρόσθεσε κάποιος λεπτά στο ρολόι σου κάθε μέρα.

"Κάνε ένα 15 λεπτο χιουμοριστικό  διάλειμμα"
Το γέλιο είναι ένα φυσικό τονωτικό. Οι ενδορφίνες που εκκρίνονται είναι τόσο ευεργετικές όσο μια καλή γυμναστική. Οργάνωσε έναν διαγωνισμό για το ανέκδοτο της ημέρας ή ψάξε στο YouTube για μερικά αστεία βίντεο. Θα ελαφρύνεις την ατμόσφαιρα τριγύρω σου και θα βοηθήσεις όλους να αισθάνονται καλά για το υπόλοιπο της ημέρας.

"Κάνε ένα 15 λεπτο περπάτημα"
Το να σηκωθείς από την καρέκλα και τον υπολογιστή μπορεί να αναζωογονήσει το σώμα σου και το μυαλό σου. Άφησε όμως  πίσω σου το smartphone.

"Διάβασε κάτι αστείο κατά τη διάρκεια του φαγητού"
Μια μικρή απόδραση είναι καλή για να καθαρίσεις το μυαλό σου και να ανανεώσεις την ενέργειά σου. Οι μικρές αστείες ιστορίες είναι διασκεδαστικές και αν διαβάσεις μια κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού φαγητού θα σου δώσει μια αίσθηση πληρότητας που τονώνει την αυτοπεποίθησή σου για να γυρίσεις και να αγωνιστείς το υπόλοιπο της ημέρας. Διάλεξε κάτι κλασικό από τους Μαρκ Τουαίην και Τζόζεφ Ρούντιαρντ Κίπλινγκ και θα νιώσεις ότι κάνεις κάτι που αξίζει τον κόπο.

"Λύσε τις διαφορές σου με τον εργοδότη σου και τους συναδέλφους σου"
Η ανησυχία για μια συγκρουσιακή σχέση μπορεί να αποσπά την προσοχή σου και να σε εξαντλήσει γρήγορα. Αντιμετώπισε τα ζητήματα που έχουν προκύψει με θάρρος, αν είσαι ευθύς, ειλικρινής και διπλωματικός στην προσέγγισή σου μπορεί να οικοδομήσεις έναν στενό δεσμό που θα κάνει τις ερχόμενες ημέρες πιο ευχάριστες.

"Κάνε κάτι όμορφο για έναν συνάδελφο"
Η ενέργεια μεταφέρεται εύκολα από άτομο σε άτομο. Αυτό το τιπ βοηθάει σε πολλά επίπεδα. Η πράξη της προσφοράς βοηθάει στην καλή διάθεση και η ανταπόδοση δίνει επίσης πολλή ενέργεια.

"Τηλεφώνησε σε έναν καλό φίλο σου και μιλήστε για 15 λεπτά"
Αυτή η ευχάριστη σύνδεση με ένα αγαπημένο πρόσωπο “θα γεμίσει τις μπαταρίες σου” και θα σου δώσει την στήριξη που χρειάζεσαι για να αντιμετωπίσεις μια δύσκολη μέρα.

"Διασφάλισε ότι η δραστηριότητα της δουλειάς σου είναι ικανοποιητική"
Αν δεν σου αρέσει αυτό που κάνεις τότε καμία συμβουλή και καμιά ποσότητα καφεΐνης δεν θα σου δώσει αρκετή ενέργεια για να ανταπεξέλθεις επιτυχώς σε κάποιες πιεστικές ημέρες για μεγάλο διάστημα. Βρες έναν τρόπο για να παίρνεις απόλαυση από αυτό που κάνεις. Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις τον εαυτό σου και τους άλλους γύρω σου δυστυχισμένους. Η ζωή είναι μικρή και πρέπει να απολαμβάνεις την κάθε ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...