Η Δύναμη της συνήθειας

Όλοι τα κάνουμε, όλοι ξέρουμε ότι δεν έχουν νόημα, όμως αρνούμαστε να σταματήσουμε. Μικρές «τεχνολογικές» συνήθειες που χαρακτηρίζουν τους tech freaks!

Όταν μιλάμε στο κινητό και δεν έχει καλό σήμα αλλάζουμε αυτί
Πόσες φορές έχει συμβεί να είμαστε κάπου και να μην έχει καλό σήμα το κινητό μας;
Και όμως, καθώς μιλάμε αντί να μετακινηθούμε σε ένα σημείο που θα βελτιωθεί η λήψη, αυτό που κάνουμε είναι να αλλάξουμε… αυτί και μάλιστα να ρωτήσουμε «τώρα με ακούς καλύτερα;»

Το hands-free δεν είναι… hands free
Hands-free (όχι το Bluetooth, το «παραδοσιακό» με το καλώδιο) σημαίνει «χωρίς χέρια». Δηλαδή, σκοπός του είναι να απελευθερώσει τα χέρια μας για να κάνουμε άλλες εργασίες. Παρόλα αυτά όμως πολλοί από εμάς, αν και έχουμε συνδεδεμένο ένα hands-free, έχουμε στο ένα χέρι το κινητό μας και με το άλλο φέρνουμε το μικρόφωνο του hands-free κοντά στο στόμα μας. Έτσι, και τα δύο χέρια μας είναι πλέον… δέσμια. 

Όταν κολλάει ο υπολογιστής «μιλάμε» ή «χτυπάμε» την οθόνη
Έχει συμβεί πολλές φορές να κολλήσει ο υπολογιστής μας ενώ είμαστε στον «τελικό κακό» σε ένα παιχνίδι, ή ενώ κάνουμε μια δουλειά την οποία δεν έχουμε φροντίσει να αποθηκεύσουμε. Το αποτέλεσμα; Αντί να «ξεσπάσουμε» στο κουτί του υπολογιστή, που στην ουσία είναι και ο «βασικός υπεύθυνος» χτυπάμε και μιλάμε στην οθόνη ελπίζοντας μέσα μας πως αυτό θα τον κάνουμε να ξεκολλήσει.

Όταν δεν πιάνουμε καλά σήμα με το Wi-Fi μας κουνάμε την κεραία του router
Παρόλο που ακούγεται σαν μία λογική κίνηση, το να κουνήσουμε λίγο την κεραία του router μας για να πιάσουμε καλύτερο σήμα δεν διορθώνει σημαντικά τα πράγματα. Αντίθετα, υπάρχουν άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το σήμα όπως οι καιρικές συνθήκες, άλλες συσκευές που εκπέμπουν όπως τηλέφωνα Dect, κ.λπ. 

Όταν κολλήσει μια λειτουργία του υπολογιστή μας δίνουμε πολλές φορές την εντολή μήπως και ξεκολλήσει
Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν θέλουμε να εκτυπώσουμε κάτι και για κάποιο λόγο ο εκτυπωτής μας δεν αποκρίνεται. Έτσι, θεωρούμε σωστό να πατήσουμε το κουμπί της εκτύπωσης ξανά και ξανά, ελπίζοντας πως με κάποιο «μαγικό» τρόπο θα ξεκολλήσει. Αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι πως όταν βρούμε τελικά το πρόβλημα και ξεκολλήσει ο εκτυπωτής, να αρχίζει να εκτυπώνει τόσα αντίτυπα όσες φορές είχαμε πατήσει το «print».

Πετάμε το manual από το παράθυρο
Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε επειδή θεωρούμε τον εαυτό μας «master» της τεχνολογίας, είναι να αγνοούμε εντελώς το manual. Έτσι, όταν πάρουμε κάποιο καινούργιο τεχνολογικό προϊόν, αντί να ανοίξουμε προσεκτικά τη συσκευασία και να διαβάσουμε το manual τουλάχιστον για να μάθουμε τα βασικά, αγνοούμε εντελώς το manual και αρχίζουμε να «εξερευνούμε» μόνοι μας τη συσκευή. 

Όταν εγκαθιστούμε ένα παιχνίδι ή ένα πρόγραμμα, πατάμε ασυναίσθητα «Next»
Συνήθως ένα πρόγραμμα έχει πολλά στάδια εγκατάστασης. Μετά από τόσες εγκαταστάσεις προγραμμάτων που έχουμε κάνει, πλέον συνηθίζουμε να πατάμε το κουμπί «Next» χωρίς να διαβάσουμε σε τι κάνουμε «Next». Συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα όμως πολλά προγράμματα το εκμεταλλεύονται αυτό εγκαθιστώντας search bars και άλλα τέτοια «ανεπιθύμητα» χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι.

Όταν μιλάμε στο κινητό και χάσουμε την γραμμή, συνήθως ο ένας καλεί τον άλλο με αποτέλεσμα οι γραμμές να είναι κατειλημμένες  
Όλοι το ξέρουμε κι όμως, όλοι το κάνουμε. Μιλάμε με κάποιον φίλο μας και ξαφνικά για κάποιο λόγο χάνουμε τη γραμμή. Προφανώς όμως δεν έχουμε την υπομονή να περιμένουμε ο ένας τον άλλον και έτσι και οι δύο πατάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται το «redial». Αποτέλεσμα; Οι γραμμή είναι κατειλημμένη. Προκειμένου λοιπόν να αποφύγουμε το παραπάνω περιστατικό έχουμε μια εύκολη λύση. Αυτός που κάλεσε τον άλλον, αυτός και θα ξανακαλέσει.

Όταν το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης ξεμένει από μπαταρίες το ανοίγουμε, τις βγάζουμε και τις ξαναβάζουμε
Δεν υπάρχει λογική στο παραπάνω κι όμως, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, το κάνουμε. Οι μπαταρίες του τηλεκοντρόλ μας «πνέουν τα λοίσθια» και εμείς, προκειμένου να τους δώσουμε λίγα ακόμα λεπτά ζωής, τις βγάζουμε και τις ξαναβάζουμε (ή πολλές φορές απλά τις «περιστρέφουμε» ενώ είναι μέσα στο τηλεκοντρόλ). Το περίεργο είναι πως μερικές φορές αυτό είναι αρκετό για να δουλέψουν 1-2 λεπτά ακόμα.

Το restart είναι πανάκεια! 
Όποια συσκευή και να έχουμε, είτε είναι κάποια τηλεόραση είτε κάποιος ηλεκτρονικός υπολογιστής, είτε smartphone, δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην μπορεί να λυθεί αν το κλείσουμε και το ξανανοίξουμε. Συνήθως δουλεύει, όμως υπάρχουν φορές που ακόμα και αυτή η «δραστική» λύση δεν είναι αρκετή. Για αυτό και όποτε εμφανίζεται το παραμικρό πρόβλημα, ασυναίσθητα κάνουμε reset.

πηγή: plaisio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...