Crowdfunding, έχεις ιδέα κάνε την πραγματικότητα


Κάθεσαι και κάνεις όνειρα και σχέδια, θέλεις να τα δεις στη πράξη αν εφαρμόζονται.  Θέλεις να δημιουργήσεις τον δικό σου Θρύλο και να σε θυμούνται οι άνθρωποι γι αυτό.  Όλοι έχουν ένα όνειρο. Ο ένας να κάνει μια δική του ταινία κάποιος άλλος να φτιάξει το δικό του game. Αλλά δεν έχεις λεφτά.

Τη λύση έρχεται να σου τη δώσει το λεγόμενο crowd funding. Πρόκειται ουσιαστικά, για μια νέα μορφή χρηματοδότησης, η οποία είναι αρκετά δημοφιλής. Σε αυτή απλοί άνθρωποι όπως εγώ και εσύ μπορούν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη  του πλήθους και να αντλήσουν κεφάλαια ώστε να μπορέσουν να τα επενδύσουν στο project τους. Υπάρχει μια μεγάλη πληθώρα από site σχετικά στα οποία μπορείς να έχεις πρόσβαση σε ένα πλήθος ανθρώπων που πιθανόν να είναι πρόθυμοι να χρηματοδοτήσουν την ιδέα σου εάν αυτή τους φαίνεται ελκυστική.  

Παραδείγματα επιτυχημένων project που ξεκίνησαν με αυτή τη μορφή χρηματοδότησης αποτελούν το Diaspora*( joindiaspora.com), tikTok+LunaTik (lunatik.com), η προεκλογική καμπάνια του Obama το 2008 και αρκετά ακόμα.

Οι πολιτικές χρέωσης διαφέρουν από site σε site. Για παράδειγμα το  Kickstarter χρεώνει 5% προμήθεια επί του συνολικού ποσού στόχου εάν όμως αυτό έχει επιτευχτεί.  Κοινώς πρέπει να διαβαστούν οι όροι χρήσεως τους.

Προτού τοποθετηθεί το έργο προς άντληση κεφαλαίων θα πρέπει να προσδιοριστεί σε ποιούς απευθύνεται, ποιοι θα έχουν ενδιαφέρον, ποιος ο σκοπός του καθώς και ότι οι χρηματικές απαιτήσεις θα πρέπει να βρίσκονται σε λογικά πλαίσια, ανάλογα βέβαια με το υποψήφιο προς χρηματοδότηση έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...