Η ριψοκίνδυνη πλατφόρμα του YouTube

Ιστοσελίδες ανταλλαγής βίντεο όπως το YouTube βρίσκονται στην κορυφή των πιο ριψοκίνδυνων πλατφορμών, καταδεικνύει έκθεση, που δημοσιεύεται σήμερα, Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, και παρουσιάζει τις αντιλήψεις των παιδιών σχετικά με τους διαδικτυακούς κινδύνους "με τα δικά τους λόγια". Ρωτήθηκαν 9,904 παιδιά σε 25 ευρωπαϊκές χώρες.  

Μεταξύ των παιδιών που συνέδεσαν κινδύνους με συγκεκριμένες διαδικτυακές πλατφόρμες, το 32%  ανέφερε σχετικά ιστοσελίδες ανταλλαγής βίντεο όπως το YouTube, ιστοσελίδες 29%, ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης 13% και παιχνίδια 10%.
Από τα σχόλιά τους, φαίνεται ότι τα παιδιά βρίσκουν πως το περιεχόμενο στο YouTube μπορεί να είναι ενοχλητικό επειδή είναι πραγματικό  και μεταφέρεται με ισχυρές εικόνες και άμεσα μεταξύ συνομηλίκων. Τα λόγια τους αποκαλύπτουν σοκ ή αναστάτωση στη θέαση βαναυσότητας, , κακοποίησης ζώων, ακόμη και των ειδήσεων.           
Η Επίκουρη Καθηγήτρια, Λίζα Τσαλίκη, υπεύθυνη για την έρευνα στην Ελλάδα αναφέρει ότι η έρευνα του EU Kids Online διαπίστωσε ότι το 55% των παιδιών ηλικίας 9-16 ετών θεωρεί ότι υπάρχουν πράγματα στο διαδίκτυο που μπορεί να ενοχλήσουν παιδιά της ηλικίας τους. Είναι ζωτικής σημασίας, λοιπόν, για εμάς να εστιάσουμε στις ανησυχίες των ίδιων των παιδιών σχετικά με το βίαιο ή επιθετικό περιεχόμενο, μεταξύ άλλων πραγμάτων που τα ενοχλούν.  

Πηγή:emea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...