AIESEC Ελλάδος

Η AIESEC είναι ο μεγαλύτερος, διεθνής, μη κυβερνητικός, φοιτητικός οργανισμός στον κόσμο, με παρουσία σε 113 χώρες και 2400 Πανεπιστήμια, ενώ αριθμεί πάνω από 86.000 μέλη.
Όραμα της AIESEC είναι να αναπτύξει τα μέλη της μέσα από τις εμπειρίες που τους προσφέρει και να τους παρέχει πολιτισμική και εργασιακή γνώση και κατανόηση, δημιουργώντας ένα διεθνές δίκτυο από φορείς αλλαγής που σκοπό έχουν να φέρουν ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Η AIESEC έχει ως σκοπό την Ειρήνη και η Μεγιστοποίηση των Ανθρώπινων δυνατοτήτων μέσα από την ενδυνάμωση των νέων ανθρώπων.
Μέσα από τις δραστηριότητες της έχει ως στόχο να γεφυρώσει τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων και να αυξήσει την διαπολιτισμική κατανόηση.
Ταυτόχρονα, έχει ως αποστολή να αναπτύσσει νέους που θα ειναι μελλοντικά κοινωνικά και επιχειρηματικά υπεύθυνοι ηγέτες, θετικοί φορείς αλλαγής προκειμένου να συμβάλλουν θετικά στην κοινωνία και την εξέλιξη της.
Κάθε χρόνο, πάνω από 16.000 νέοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, ταξιδεύοντας σε μια από τις χώρες του δικτύου μας και κάνοντας την πρακτική τους άσκηση για διάστημα από 1,5 μήνα έως και ένα χρόνο. Τα μέλη του οργανισμού έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν μεταξύ τους, να αλληλεπιδράσουν με άτομα από ολόκληρο τον κόσμο και μέσα από τις ευκαιρίες που τους προσφέρονται και τις εμπειρίες που ζουν καθημερινά να αναπτύξουν τις ηγετικές τους δυνατότητες.
Η AIESEC διοικείται αποκλειστικά από φοιτητές και πρόσφατους πτυχιούχους(έως και δύο έτη), δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αναπτύξουν τις ηγετικές τους ικανότητες καθοδηγώντας τον οργανισμό προς το όραμά του.

Επίσης τα μέλη του οργανισμού έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνεργαστούν με φοιτητές από όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας είτε σε συνέδρια (τα οποία διοργανώνονται από τα ίδια τα μέλη της AIESEC), είτε μέσα από ένα από τα 4 προγράμματα που προσφέρει ο οργανισμός.

Η AIESEC στην Eλλάδα ξεκίνησε στον Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σήμερα  βρισκόμαστε σε 7 Πανεπιστήμια, προσφέροντας πάνω από 1000 εμπειρίες ζωής.
Πως πετυχαίνουμε το όραμα μας ;
Η AIESEC μέσα από τη διεθνή πλατφόρμα αξιών που προσφέρει, δίνει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να :
  • ανακαλύψουν και να αναπτύξουν τις ηγετικές τους ικανότητες και τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά (leadership potential)
  • προκειμένου να έχουν θετική συνεισφορά στην κοινωνία και τον κόσμο γύρω τους.
Μάθε ποιο είναι το ηθικό πλαίσιο που κινείτε ο οργανισμός εδω |
Η AIESEC σε νούμερα εδω
Γνώρισε το Διοικητικό συμβούλιο της ΑΙΕSEC Ελλάδος εδω
 
περισσότερα: aiesec.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...