Στρατηγικές επιβίωσης για τους δύσκολους καιρούς

Οι κοινές στρατηγικές που χρησιμοποιούνται απο τις συμβατικές μικρές επιχειρήσεις και αποσκοπούν κυρίως στην μείωση των τιμών, αλλά και στην μείωση προσωπικού μπορεί σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο να φέρνει αποτελέσματα, αλλά μακροπρόθεσμα ζημιώνει την επιχείρηση καθώς η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών η προιόντων δεν θα είναι η ίδια ενώ οι προοπτικές εξέλιξης θα είναι μηδαμηνές.

Παρακάτω παραθέτονται μερικές στρατηγικές για μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση της οικονομικής ύφεσης που χρησιμοποιούνται κατα κόρον στο εξωτερικό:

  • Επανεπένδυσε στην επιχείρηση σου.
Δημιούργησε ένα διάγραμμα με τις δυνατότητες και τις αδυναμίες σου, και προσπάθησε να ανοιχτείς σε καινούργιες αγορές. Σε περίπτωση που θέλεις να αναπτύξεις νέες υπηρεσίες η προιόντα, μην προσπαθείς να μαντέψεις τις ανάγκες των καταναλωτών. Εξέτασε και ανέλυσε τα υπάρχοντα δεδομένα σχετικά με τα προιόντα που πωλούνται ήδη.  Τι χρειάζονται? Τι μπορείς εσύ να τους παρέχεις? Τι θα είναι πιο επικερδές?

  • Επικοινώνησε με πρώην πελάτες.
Μην υποθέτεις ότι αφού ένας αγοραστής δεν αγοράζει απο εσένα πλέον, δεν θα ξαναγοράσει ποτέ. Οι ανάγκες του πελάτη αλλάζουν. Μπορεί να είχε προτιμήσει κάποιο φθηνότερο προιόν και πλέον να μην είναι ευχαριστημένος.

  • Αύξησε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και προιόντα στους υπάρχοντες πελάτες σου.
Αποτελεί μία απο τις πιο αποδοτικές στρατηγικές μάρκετινγκ. Απλά θα πρέπει να αφουγκραστείς τις ανάγκες των υπάρχοντων πελατών σου και να τους διαθέσεις προιόντα τα οποία ανταποκρίνονται σε αυτές.

  • Δραστηριοποιήσου στο ίντερνετ.
Αναλόγως την επιχείρηση, υπάρχουν πολλές λειτουργίες του ίντερνετ που μπορούν να σε βοηθήσουν.
Είτε μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος, είτε μέσω των κοινωνικών δικτύων μπορείτε να αυξήσετε το εμπορικό σήμα της επιχείρησης σας και να προωθήσετε τα προιόντα σας.

  • Σκέψου σαν πελάτης.
Τι θα σκεφτόσουν εάν είσουν πελάτης και έμπαινες στην επιχείρηση σου? Τι δεν θα σου άρεσε? Τι παραπάνω θα ήθελες? Αν καταφέρεις να απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα αποτελεσματικά, τότε έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την επιτυχία. Για επιπλέον πληροφορίες ζήτα την γνώμη των γνωστών σου και των φίλων σου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...