Σεμινάριο για νέους αγρότες

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα στην προσπάθεια εξεύρεσης εργασίας, θέτει ως κεντρικό άξονα της πολιτικής της την προώθηση της απασχόλησης των νέων, μεταξύ άλλων και στον πρωτογενή τομέα παραγωγής.


Στο πλαίσιο αυτό, ξεκινά σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής) εκπαιδευτικά σεμινάρια για νέους από 24 έως και 40 ετών οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα.

Τα σεμινάρια, διάρκειας 50 ωρών, εντάσσονται στο πρόγραμμα «Τριπτόλεμος»- μια πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς- που στόχο έχει να παρουσιάσει στους νέους τις βασικές προϋποθέσεις, αλλά και τις πραγματικές συνθήκες άσκησης του αγροτικού επαγγέλματος.

Τα σεμινάρια θα γίνουν αρχικά στην Αθήνα (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο) για 80 άτομα (20 ανά τμήμα). Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν μία από τις παρακάτω τέσσερις θεματικές ενότητες:

1. Αμπελουργία - Οινολογία
2. Δενδροκομία και Νέες Δενδρώδεις Καλλιέργειες
3. Μελισσοκομία
4. Αιγοπροβατοτροφία - Γαλακτοκομία.

Το επίπεδο γνώσεων, το αντικείμενο απασχόλησης και η εμπειρία ή μη στον αγροτικό τομέα παραγωγής δεν θα αποτελούν κριτήριο για την επιλογή των νέων εκείνων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Σε περίπτωση υποβολής μεγαλύτερου αριθμού αιτήσεων από τον προβλεπόμενο αριθμό συμμετεχόντων, θα γίνει κλήρωση.

Η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων είναι 50 ευρώ για κάθε κύκλο (ήτοι ένα ευρώ την ώρα) και θα κατατεθεί στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθήνας.

Τα σεμινάρια θα γίνονται τρεις ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη, ώρες 17.00 έως 21.00 και Σάββατο πρωί, 10.00 έως 14.00) από την Πέμπτη 15.11.2012 έως και την Πέμπτη 20.12.2012.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής μπορεί να γίνει έως και την Παρασκευή 9.11.2012:
1) με επί τόπου επίσκεψη στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς ( Αχαρνών 417, Αγ. Ελευθέριος, ώρες: 09.00 - 14.00, γραφείο 135) ή
2) ηλεκτρονικά στο e-mail: a.katsarou@neagenia.gr.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Τριπτόλεμος» θα πραγματοποιηθούν επίσης ενημερωτικές ημερίδες, με την πρώτη να έχει προγραμματιστεί στην Αθήνα για τις 2 Νοεμβρίου 2012, σε συνεργασία με το ΑΤΕΙ Αθήνας (Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών) και θέμα «Σύγχρονη αμπελοοινική τεχνογνωσία και νεανική επιχειρηματικότητα».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ΑΤΕΙ Αθήνας (Αγ. Σπυρίδωνος 12210 Αιγάλεω) από τις 09.00 έως τις 17.00.



Επιμέλεια: Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου
Πηγή: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...