Σύμβουλοι προσλήψεων και γραφεία εύρεσης εργασίας.

Η διαδικασία εύρεσης δουλειάς ακολουθώντας τον σύγχρονο τρόπο ζωής έχει εξελιχθεί σε πολύπλοκη διαδικασία. Μέσα απο την διαδικασία αυτή δημιουργήθηκαν και εξελίσσονται επαγγέλματα όπως οι σύμβουλοι εργασίας και τα γραφεία εύρεσης εργασίας τα οποία ειδικά στην Ελλάδα είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο δείχνοντας όμως ανοδικές τάσεις.
Ενδεικτικά μέσα απο έρευνες που έχουν γίνει το 26% των εταιρειών στην Ελλάδα χρησιμοποιούν την παραπάνω μέθοδο με το ποσοστό να ανεβαίνει στα επίπεδα του 45-50% σε προσλήψεις στελεχών και διοικητικού προσωπικού.
Τι πρέπει να προσέξετε:
Το πρώτο βήμα της διαδικασίας είναι να στείλετε ένα βιογραφικό συνοδευόμενο από μία συστατική επιστολή η οποί θα εξηγεί εν συντομία τι περίπου ψάχνετε ως επάγγελμα.Αν το γραφείο είναι σοβαρό και επαγγελματικό θα πρέπει να σας καλέσουν αμέσως για συνέντευξη.Σκοπός της συνέντευξης είναι να μάθουν περισσότερα για σας καθώς και για αυτό που ζητάτε και να σας δώσουν πληροφορίες σχετικά με τις εταιρίες που συνεργάζονται και τις απαιτήσεις αυτών.Μέσα απο τις απαντήσεις θα φανεί αν πραγματικά απαντούν με ειλικρίνεια και σαφήνεια οπότε ενδιαφέρονται για εσάς η απλώς θα είστε ένα ακόμη νούμερο στην βάση δεδομένων τους.Μετά την συνέντευξη θα κοιτάξουν αν υπάρχουν πιθανές κενές θέσεις και αν υπάρχουν θα σας προτείνουν για συνέντευξη.
Το επόμενο σκέλος αφορά την πληρωμή. Εδώ οι απόψεις διίστανται. Προσωπική μου άποψη είναι οτι τα γραφεία θα έπρεπε να πληρώνονται απο τις εκάστοτε εταιρείες και όχι απο τους υποψήφιους εργαζόμενους.Εξάλλου το να γραφτείς σε ένα τέτοιο γραφείο δεν σου εξασφαλίζει ότι θα βρεις σίγουρα δουλεία.Και αν τελικά προκύψει η πρόσληψη σας μετά απο συνεντεύξεις και όλη την διαδικασία πρόσληψης, θα οφείλετε μόνο σε εσάς και όχι στο γραφείο.Αντιθέτων μία εταιρία μπορεί να γλιτώσει πολύ χρήμα και χρόνο χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες ενός τέτοιου γραφείου.
Ενδεικτικά παρέχεται ένα link που περιέχει γραφεία εύρεσης εργασίας http://europa.eu/youth/working/finding_a_job/index_he_el.html .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...