Η Οικονομία των Πόλεων

Μέχρι το 2025, 600 πόλεις θα συνεισφέρουν 30 τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια  οικονομική μεγέθυνση, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο την παγκόσμια ενεργειακή κατανάλωση. Αυτό προκύπτει από στοιχεία σχετικής έκθεσης του Παγκόσμιου Ινστιτούτου McKinsey.
Στην έκθεση  η  οποία  δημοσιεύτηκε πριν λίγες εβδομάδες, επισημαίνεται ότι αυτές οι 600 πόλεις -από το Λάγος μέχρι το Λονδίνο- αναμένεται να συνεισφέρουν στο 65% της παγκόσμιας μεγέθυνσης.

Μερικές από τις βασικές ανάγκες  των συγκεκριμένων πόλεων,  οι 440 από τις οποίες βρίσκονται σε αναπτυσσόμενες χώρες, περιλαμβάνουν 80 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα πόσιμου νερού, 250% μεγαλύτερες ναυτιλιακές υποδομές και υποδομές γραφείου ίσου με τη χωρική επικράτεια της Αυστρίας!
Τεράστιες  επίσης είναι οι επιπτώσεις για τις μεταφορές παγκοσμίως , καθώς αναμένεται να κυκλοφορήσουν 700 εκατομμύρια περισσότερα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης μέχρι το 2030.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Μεταφορών του Τέξας, η κυκλοφοριακή συμφόρηση κοστίζει σήμερα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ετησίως 101 δισεκατομμύρια δολάρια σε καύσιμα και χαμένο χρόνο.
Η έκθεση του Ινστιτούτου McKinsey προτείνει μεταξύ άλλων την κοστολόγηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, την αύξηση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς με σκοπό τη μείωση κατά 30% των καθυστερήσεων που προκαλούνται στις μεγάλες πόλεις.
Για παράδειγμα, η χρήση των λεωφορείων ταχείας κυκλοφορίας (BRT) θεωρείται ενδεδειγμένη λύση σε μια εποχή οικονομικής ασφυξίας για εναλλακτικές μορφές μεταφορικών μέσων

Πηγή:  http://www.localit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...