Τα 10 επαγγέλματα που θα σας εξασφάλιζαν δουλειά αύριο το πρωί

Μπορεί η ανεργία να έχει χτυπήσει "κόκκινο", όμως ακόμη και σήμερα το ποσοστό των εργοδοτών στην Ελλάδα που αντιμετωπίζει δυσκολία στην ανεύρεση κατάλληλου προσωπικού, σύμφωνα με σχετική έκεθση της ManpowerGroup για το 2013, αυξήθηκε κατά 14% και διαμορφώθηκε στο 38%.


 Λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό ποσοστό ανεργίας που καταγράφεται στη χώρα μας, το συγκεκριμένο ποσοστό - που βρίσκεται 3 μονάδες πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο- καταδεικνύει το συνεχιζόμενο σημαντικό έλλειμμα απαιτούμενης εμπειρίας (60%), επαγγελματικών δεξιοτήτων (25%) και διαθέσιμων υποψηφίων (17%) που χαρακτηρίζει την ελληνική αγορά εργασίας, σύμφωνα με τις απόψεις των ίδιων των εργοδοτών. Η ετήσια Έρευνα της ManpowerGroup με θέμα την έλλειψη ταλέντου πραγματοποιήθηκε για όγδοη συνεχόμενη χρονιά σε 42 χώρες από όλο τον κόσμο, σε περισσότερους από 38.000 εργοδότες.
Η Ελλάδα συμμετείχε στην Έρευνα για έκτη συνεχόμενη χρονιά, με αντιπροσωπευτικό δείγμα 751 εργοδοτών από όλους τους τομείς της οικονομίας.  Στην Ελλάδα, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά οι εργοδότες αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη δυσκολία στην κάλυψη θέσεων «Επαγγελματιών Πωλητών», με δεύτερη σε δυσκολία κάλυψης ειδικότητα αυτή των «Υψηλόβαθμων Στελεχών», η οποία ανέβηκε δύο θέσεις στην κατάταξη από πέρυσι. Την τρίτη θέση φέτος κατέχουν οι «Τεχνικοί», οι οποίοι πέρυσι είχαν καταλάβει τη δεύτερη θέση. Αξιοσημείωτο είναι επίσης η εμφάνιση στο Νο 4 της λίστας του «Προσωπικού Εξυπηρέτησης και Υποστήριξης Πελατών», μια θέση εργασίας που είχαμε ξαναδεί στο Top 10 του 2010. 

2013 - Οι 10 θέσεις εργασίας με τη μεγαλύτερη δυσκολία κάλυψης στην Ελλάδα
2012 - Οι 10 θέσεις εργασίας με τη μεγαλύτερη δυσκολία κάλυψης στην Ελλάδα
1.  Επαγγελματίες Πωλητές
1.  Επαγγελματίες Πωλητές
2.  Υψηλόβαθμα Στελέχη
2.  Τεχνικοί
3.  Τεχνικοί
3.  Εξειδικευμένοι Τεχνίτες
4. Προσωπικό Εξυπηρέτησης & Υποστήριξης Πελατών
4. Υψηλόβαθμα Στελέχη
5.  Εξειδικευμένοι Τεχνίτες
5.  Επόπτες
6.  Προσωπικό για Λογιστήρια/Οικονομικά Τμήματα
6.  Προσωπικό για Διοικητική & Γραμματειακή Υποστήριξη
7. Προσωπικό ΙΤ
7. Διευθυντές Πωλήσεων
8. Προσωπικό για Διοικητική & Γραμματειακή Υποστήριξη
8. Μηχανικοί
9. Διευθυντές Πωλήσεων
9. Προσωπικό ΙΤ
10. Μηχανικοί
10. Προσωπικό για Λογιστήρια/Οικονομικά Τμήματα

Σε ποσοστό 54%, οι έλληνες εργοδότες εκτιμούν ότι οι θέσεις απασχόλησης που παραμένουν κενές λόγω δυσκολίας εύρεσης κατάλληλων εργαζόμενων, έχουν από μέτρια έως υψηλή επίπτωση στην ικανότητα της επιχείρησης να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών της. Το ποσοστό αυτό είναι σημαντικά αυξημένο (+20 ποσοστιαίες μονάδες) σε σχέση με πέρυσι. Οι κυριότεροι τομείς που επηρεάζονται αρνητικά από την έλλειψη ταλέντου, σύμφωνα με τους έλληνες εργοδότες, είναι η ικανότητα εξυπηρέτησης πελατών (48%), η ανταγωνιστικότητα / παραγωγικότητα (42%) και η ικανότητα για δημιουργικότητα και καινοτομία (30%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...